Nem mindegy, hogy mit választunk!

A préselt búzafűlé, a fagyasztott búzafűlé, a búzafűlé por, és a -kapszula. Melyik mennyire jó?

A búzafűlé elkészítése eddig meglehetősen munkaigényes és macerás volt, meglehetősen elszántnak és elkötelezettnek kellett ahhoz lenni, hogy valaki rendszeresen fogyassza. Korábban a búzafűlevek kiszerelése a következően alakult:

 

 

Otthon préselt búzafűlé

Ez a hagyományos, de leginkább fáradságos és időigényes módszer.

A búzafüvet biopiacon érdemes megvásárolni (azonban fontos, hogy levágva sem jó a tárolás: frissen, préselés előtt kell a tőről levágnunk a füvet!). Be kell szerezni egy megfelelő búzaprést, majd ki kell préselni a búzafű levét, és frissen elfogyasztani - szinte azonnal, mert oxidálódik és ásványi anyagai így még hűtőben tárolva is hamar lebomlanak, bár az alacsonyabb hőmérséklet miatt kicsit lassabban.

Ne legyenek senkinek sem illúziói, a másnapos búzafű már a normál hűtőben is csak egy rothadó növény! Lassan, de biztosan enyészik, zajlanak benne a biokémiai bomlások. Arra is számítsunk, hogy rámolással, takarítással együtt ez a módszer minimum 20-25 percet igényel.

 

Fagyasztott búzafűlé kocka

Lehet kapni fagyasztott formában is búzafűlevet. Ezt úgy készítik, hogy a frissen préselt búzafűlevet azonnal mélyfagyasztásnak vetik alá. Miért? Az elv a tartósítás lenne, hiszen csak a fagyasztás teszi lehetővé, hogy megfagyasztott növényi magvak kiolvasztás után elvetve úgy folytassák életüket, mintha mi sem történt volna.  Mivel a búzafűlevet frissen ajánlatos elfogyasztani, ezért a gyártók rögtön préselés után fóliatasakokba töltik a kész levet, majd mélyfagyasztást alkalmaznak. Ezzel a kiszereléssel az a nehézség, hogy a szállítás és tárolás során is biztosítani kell a megfelelő hőfokot, nehogy felolvadjon a termék.

Minimális felolvadásnál is már gondot okoz a hatóanyagok elillanása. Ez a nehézség a fogyasztásával is: gondoljunk csak bele, amikor a kiolvasztás történik ugyanúgy hatóanyagot vesztünk!

 

Por alapú búzafűlé

Ez a kiszerelés végeredményben búzafű őrleményt tartalmaz, vagyis száritás utáni porítás.  Fogyasztáskor a por alapú búzafűlevet vízbe kell belekeverni. A tökéletes oldódás érdekében alaposan fel kell rázni, de még jobb, ha turmixoljuk. A szárítás alatt szintén veszítünk a hatóanyagokból, főleg ha a szárítás hőkezeléssel együtt történik.

Ez az eljárás is naponta visszatérő procedúrát jelent.

 

Reverde, vagyis bio ősbúzafűlé, és -csíra koncentrátum kapszulában (a tökéletes megoldás!)

Miért különleges és egyedülálló ez a megoldás? Mert felgyorsult életritmusunk rugalmas megoldásokat kíván a búzafű , a búzacsíra és a spenót mindennapi, egyben hatásos fogyasztását illetően. Ezért kapszulás kiszerelésben kerül forgalomba, így megszabadítva Önt a nehézkes otthoni termesztéstől, préseléstől vagy a problémás beszerzéstől. Még a kapszula is növényi eredetű anyagból, cellulózból készül, és ahogy az összetevők is, a kapszula is rendelkezik biominősítéssel.

A különleges Ősbúzából (tönkölybúza) előállított koncentrátum klorofill, C-vitamin és fehérje tartalma önmagában is igen hatékony. A Technológiának köszönhetően a frissen préselt levet először sokkolással lefagyasztják, majd leporlasztják. Ugyan így járnak el a REVERDE egészségkapszula többi, növényi összetevőjével is.

 

 

 

A legmodernebb és környezetbarát technológiának köszönhetően a víztartalom gyors elvonásával hozzák létre a terméket, mellőzve a szélsőséges hőhatásokat, szinte 100%-ban megőrizve a növények vitamin, ásványianyag és enzim tartalmát.

A gyorsan felszívódó,  magas vitamin és energia tartalmú bio egészségkapszula 24 dl frissen préselt búzafülé-, hozzáadott búzacsíra- és spenótkivonat hatóanyagait tartalmazza 120 db kapszulában, ami egy felnőtt ember 1 havi adagjának felel meg.

A kapszulát szétszedve tartalmát italba, salátába, vagy ételbe keverve is fogyaszthatjuk, de 40 C˚ felett hatékonysága nagymértékben csökken. Tárolása és adagolása egyszerűbb, mint a zacskós kiszerelésű búzafű poré, de tökéletes oldódás érdekében alaposan fel kell rázni, (shakerben) vagy jobb, ha turmixoljuk. A  kapszula könnyen tárolható, szállítható. Nyaralás, kirándulás alkalmával sem kell nélkülözni, bárhol kényelmesen fogyasztható.

Forrás: Vitalporta - Horvát Éva