Mit egyen a gyerek?

Itt az iskola, és gyermekünk táplálkozása nem csak fejlődésére van hatással, de döntően befolyásolja teljesítményét is. Cukor, csoki, chips… gyakran a gyerek kedvencei. Nehéz nemet mondani, de az ő érdekében sokszor rákényszerülünk. Sokunkban felmerül a kérdés: mivel szolgálhatjuk legjobban az egészségét?

 

 

A kérdéssel minden nap szembesülünk, így sokszor bele sem gondolunk abba, hogy a gyermekkori helyes táplálkozás nemcsak a jelenre, hanem a jövőre is hat: gyerekként mindenkinek a szülei alapanyag-válogatása, ételkészítése a természetes, illetve a követendő példa. Felnőttkorban általában továbbvisszük ezeket az étkezési szokásokat a saját családunkban is, így ha saját magunk egészségesen táplálkozunk, a gyermekünk automatikusan át fogja venni tőlünk ezt a szokást. Óriási a felelőssége a szülőknek, hiszen jelentősen befolyásolhatják gyerekeik későbbi életminőségét, élettartamát.

A legtöbb gyerek édesszájú vagy rendkívül válogatós, ez pedig nehéz dilemma elé állítja a szülőket. Hol húzzuk meg  a határt? Mikor fáradunk bele a gyerek állandó győzködésébe: "válaszd a gyümölcsöt a cukorkák helyett"; "nem csak a rántott hús és a sült krumpli finom, a spenót is nagyszerű". Parttalan küzdelmek, persze a gyerek érdekében. És akkor ne is beszéljünk arról, hogy például az olyan valós egészségbombák, mint a búzafű leve, a búzacsíra, pláne nem mennek le a gyerek torkán egykönnyen.

 

 

Szuperfood a gyereknek

A vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak és bizonyos enzimek létfontosságúak a szervezet számára, mivel nem képes azokat egyedül előállítani – hiányuk ugyanakkor gyorsan jelentkezik, és súlyos betegségekhez vezethet. Ezért táplálkozásunk során fontos, hogy megfelelő mértékben fogyasszunk gyümölcsöt, zöldséget, gabonaféléket, tejet, tojást és húst.

"A reformtáplálkozás mindig is fontos, de különös jelentősége van, amikor a családban genetikai hajlam ismétlődése , II-es típusú cukorbetegség, magas vérnyomás, érelmeszesedés, elhízás stb. a kockázat estén - mert ezek a betegségek részben  megelőzhetőek lennének. Ez azt jelenti, hogy nagyon fontos már gyerekkorban a helyes étkezési szokás kialakítása, és a megfelelő tápanyag bevitel. A bio búzafűlé és búzacsíra koncentrátum méregtelenít, energiát ad és lúgosít " - magyarázza Dr. Forrai Márta háziorvos.

Felnőttként rajtunk áll a döntés, de gyerekek esetében nem könnyű a kiegyensúlyozott táplálkozást betartatni a mindennapokban. Van azonban egy javaslatunk, ami nagyban megkönnyítheti a napi rutint a szülőknek, valamint egyedülálló immunerősítést biztosít gyermekünknek, kockázat nélkül. A megoldás: spenót, búzafűlé, búzacsíra és c-vitaim egyben. No nem egy kellemetlen ízű koktélra gondolunk, hanem egy kivonatra, amit egyszerűen be lehet szedni. Ez pedig a nyomelemek és enzimek tucatjait, a vitaminok és az ásványi anyagok teljes skáláját tartalmazza, klorofill tartalma szinte egyedülálló. Egyszerre méregtelenít és növeli energiaszintet. Kiváló vitalizáló, aktiválja szervezetünk energiaforrásait.

 

 

 

6+1 érv, amiért ott a helye minden gyerekes család asztalán:

1. Teljesen bio és adalékanyag mentes: csak az van benne, ami rá van írva. Nincs tartósítószer, nincsenek vegyszerek, nincs állományjavító, sem tartósítószer. Csak a színtiszta, természetes összetevők!

2.  Rendkívül gazdag ásványi anyagokban, így tartalmaz: kalciumot, foszfort, magnéziumot, szelént, cinket, jódot, vasat, káliumot, nátriumot, rezet, kobaltot!

3. Igen gazdag aminosav tartalma is, 9+1 esszenciális és 8 nem esszenciális aminosavat tartalmaz, amely a növekedéshez, fejlődéshez és a megfelelő izomtömeg kialakításához szükséges.

4. Kiemelkedő az enzim tartalma is, melyek segítik a szervezetünk működését, erősítik az emésztést, méregtelenítést.

5. Klorofill tartalma egyedülálló, mely többek között védelmet nyújt a környezeti ártalmakkal szemben, segíti vérünk oxigén ellátását.

6. Ez a biokoncentrátum tartalmaz: A, B komplex, D,E,H,K vitaminokat. Nagyon fontos továbbá, hogy  C-vitamin tartalma magasan fedezi a napi szükségletet (a javasolt adagolás mellett napi 500 mg természetes C-vitaminhoz jut hozzá szervezeted.)

+1. Nincs kockázat: szedése semmilyen mellékhatással nem jár, egy doboz kapszula megegyezik 45 kg kerti zöldség és gyümölcs elfogyasztásával!