Az életerő, amire a testednek szüksége van

"A test gyógyítja meg önmagát, az orvos csak a természet asszisztense...”
Hippokratesz (a gyógyítás atyja)
 
Tegyük rendbe ennivaló dolgainkat... Tarts velünk, hiszen "amit eszel, azzá leszel!"

 

 

Szinte biztosak lehetünk benne, hogy a napjainkban megtalálható betegségek legnagyobb része, - amiben az emberiség szenved - az ételekből hiányzó vitalitásra és életerőre vezethető vissza.

Például a legtöbb étel, amit világszerte esznek az emberek, szét van főzve, így gyakorlatilag, már “félig halott”, gyakorlatilag élettelen. (Több, mint 90% -a az alapanyagokban található enzimeknek a főzés során megsemmisül.) Italaink tele vannak cukorral, az alkohol és a különböző stimulánsok, az energia  illúzióját keltik, amely azonban a napok múlásával elillan.

A C-vitamin, ami a paradicsomban található, felvágás után - levegővel való érintkezés-oxidáció miatt - 5 perccel már csak 50% -át , 20 perc elteltével pedig már csak 30%-át tartalmazza. Megfőzve azt, még több C-vitamin tartalmat veszít. Pedig immunendszerünk megerősítésében a C-vitamin segít. Ugyanez igaz a friss búzafűlé esetében is, lepréselés után, oxidáció hatására, hamar veszít értékes tápanyagtartalmából. De akkor mit tehetünk? Mi a helyes és megoldható módszer? Utánajártunk, tarts velünk és kiderül! 

Az úgynevezett szupertáplálékok közé tartozik a búzafű és a búzacsíra, a belőlük készült ételek, italok képesek visszaállítani a legyengült, és megfáradt test életerejét. Ahhoz azonban, hogy ezeket magunkhoz vehessük a megfelelő formában, napi szinten termesztenünk, szüretelnünk, préselnünk kell, amihez azonban nem mindenkinek áll rendelkezésére megfelelő idő és körülmények. A piacon ugyan számos feldolgozott forma ígéri a jó tápanyagtartalmat az egészségre vágyó vásárlóknak, azonban ezek megbízhatósága sajnos megkérdőjelezhető. Szerencsére egy magyar innovációnak köszönhetően ez a probléma most megoldódni látszik.

Mielőtt ennek részleteivel foglalkoznánk, előbb beszéljünk arról, hogy mit jelent valójában a következő négy szupertáplálék: a búzafű és a búzacsíra, a c-vitamin és a spenót által kínált ÉLETERŐ!

 

Az életerő, amire a testednek szüksége van

Búzafű és búzacsíra megtisztítja a vért, és erősíti az immunrendszert. Ezek az alapvető változások  több energiához segítik hozzá  a szervezetet, és bizonyítottan képessé teszik, hogy hatékonyabban szálljon szembe, és vagy  győzze le a felmerülő betegségeket.

Általában véve a hétköznapi életet élő fiatalok és idősek egyaránt teljesen elfáradnak a nap végére, attól függetlenül, hogy többségük kevesebbet mozog, gyalogol naponta, mint 1 kilométer, illetve alszik 8 órát. Rengeteg középkorú ember elfogadja a fiatalos energiájának elvesztését, mint a korai öregség előjelét.

 

Ez lenne a normális? Miért kéne a korunkhoz képest kevesebb energiatöltéssel együtt élnünk?

A hosszan tartó fáradtság nem normális és legtöbb esetben a gyenge minőségű táplálkozásnak köszönhető. A modern életvitel rengeteg energiát igényel, amit nem lehet kielégítően feltölteni tápanyaghiányos étrenddel. Ha egy bizonyos mértékű fáradtság érzete egy hosszú, munkával eltöltött nap után normálisnak tekinthető, illetve  az utána következő éjszakai pihenés másnapra nem tölt fel energiával, akkor ott valami probléma van.
Amennyiben az az érzet erősödik meg -reggel felébredve-, hogy ugyanolyan fáradt vagy, mint amikor lefeküdtél, akkor valószínűsíthető, hogy a szervezet nem kapja meg a megfelelő táplálékokat, amire szüksége lenne (és túl sok olyan behatás éri, amire nincs szüksége). Ezek összessége blokkolja a test energiaáramlását, így feltöltődését is, előidézve később betegségek kialakulását.

 

Két dolog alapvető ilyen helyzetben:

A hiányzó tápanyagok bevitele, és a szervezet megtisztítása, a vérben, a szövetekben, a szervekben felgyülemlett szennyeződésektől. Mindannyiunk szervezeteben több mint 10 milliárd kis elem található, amiket sejteknek hívunk. Mint az elemlámpa, a sejtjeink is elektromos töltéssel rendelkeznek. Annak érdekében, hogy ezt az állapotot fenntartsuk, és megerősítsük, valamint feltöltsük, kielégítő és folyamatos ellátást kell biztosítanunk a tápanyagokból, főként a kiemelt ásványi anyagokból, vitaminokból, enzimekből, és aminosavakból. Így biztosítva a szervezet  megfelelő energiaellátását.

 

A test gyógyítja meg önmagát, az orvos csak a természet asszisztense

A szervezet betegség legyőző képességének meghatározója az immunrendszer. Sajnos manapság a modern gyógyszerek többségének fogyasztásával csak 1-1 tünet kezelésére kapunk megoldást, anélkül, hogy effektív megerősítenénk az általános egészségi  állapotunkat, azaz az immunrendszerünket. Tulajdonképpen: gyógyszer még nem gyógyított meg senkit teljesen. Ahogy Hippokratesz (a gyógyítás atyja mondta: “A test gyógyítja meg önmagát, az orvos csak a természet asszisztense...”

Meg tudjuk tehát erősíteni a védelmi rendszerünket és kialakítani egy megfelelő védekezési rendszert. Amíg az emésztési és anyagcsere rendszerünk hatékonyan működik, addig a mérgező anyagoknak sincs sok idejük behatolni az érrendszerbe, vagy a tüdőbe, illetve nem tudnak ott sokáig garázdálkodni. Kevesebb nehéz étellel az étrendünkben, megnövelhetjük az oxigén állományt a vérünkben, és ezáltal a tápanyag elégetését  az anyagcsere rendszerünkben.
Évekkel ezelőtt Dr Hans Fisher és kollégái Nobel-díjat kaptak a vörösvértest kutatásban elért eredményeikért. Bizonyították,hogy az emberi vér, ami az oxigént szállítja a sejtekhez, gyakorlatilag majdnem teljesen egyező felépítésű molekuláris szinten a klorofillal. A testben a vörösvértestek karakterizálódhatnak a hemoglobinnal, ami az oxigén szállító, és aminek a saját központi magja a vas elemet tartalmazza. A legtöbb zöld növény karakterizálható a klorofillal, aminek a magnézium van a központjában. A két anyag molekuláris felépítése megdöbbentő hasonlóságokat mutat.

 

Megkérdezhetjük: mi is tulajdonképpen a klorofill?

Tulajdonképpen az a zöld pigment, ami az élő növények szöveteiben található. Tulajdonképpen kondenzált napenergiát tároló részecske. A friss zöldek, búzacsíra és búzafű 70% körüli értékben is tartalmazhatja elsődleges kézből ezt az energiát.
Egyes kutatók szerint , a klorofill kiemelkedő hatással van az emberi szervezetre. Megnöveli a szív működésének hatékonyságát, jó hatást gyakorol az érrendszerre (tisztító), a bélrendszerre, a méhre, és a tüdőre. Így a klorofillt nevezhetjük egy “toniknak” aminek a szervezetre kifejtett stimuláló hatását tekintve, nem lehet egy lapon említeni semmi más anyaggal.

 

 

Hogyan juttathatsz megfelelő mennyiségű klorofillt a szervezetedbe?

Ha megeszel napi legalább 20 kg friss biozödséget. Vagy lepréselsz és megiszol napi 1-1 kg búzafüvet és búzacsírát. Megoldható? Sajnos nehezen. Van azonban még egy megoldás. Hazai kísérleteknek és belőle megszülető innovációnak hála, sikerült megalkotni egy olyan eljárási módszert, ami az eddigieknél hatékonyabban, hosszú távon képes konzerválni a fenti ételek tápanyagait.

A Reverde egészségkapszula előállításának titka az egyedi fejlesztésű eljárásban keresendő. ennek a technológiának az értéke pedig a megmaradó magas hatóanyag tartalomban rejlik! Sokan nem tudják, hogy hiába fogyasztanak rendszeresen búzafűvet, búzacsírát, ha a fogyasztáshoz szükséges eljárások után (préselés, szárítás és porítás, spenót esetén fagyasztás és főzés) az eredeti hatóanyag tartalom már nem található meg benne.

A búzafű és a búzacsíra fogyasztásának nagy kihívása volt, hogy nehezen tartósíthatók a friss állapotában benne lévő értékes összetevők. Frissen préselve kiváló, de valljuk be, nem mindenkinek van lehetősége otthon termeszteni. A szárítással porított termékek, amik jelenleg beszerezhetők, vagy a fagyasztott eljárással történő konzervált forma, meg sem közelítik a friss búzafűlé, vagy a friss búzacsíra hatóanyag tartalmát.

Ezt a problémát sikerült megoldania egy magyar előállítási innovációval, a világon először. Kimondható, hogy ezzel megszületett a csoda: a búzacsíra és fű esszenciális kivonata, amit tovább erősítettek a spenót tápanyagainak koncentrált kivonatával és a hozzáadott C-vitaminnal. Így született meg a REVERDE, ami maga a tiszta egészség: 100% BIO, 100% hazai, 100% mentes mindennemű adalékanyagtól.