Az étel, amit minden nap kellene fogyasztanod

Még a szakértők sem tudnak zöld ágra vergődni a legjobb étrend felett (egyél, mint egy ősember, ne egyél gyümölcsöt, egyél gyümölcsöt, csak a magvak, de ne sokat). Az átlag halandó, aki nem csak az éhségét szeretné csillapítani, de mondjuk vágyik az egészséges, hosszú életre is azt se tudja, hova kapjon. Orvosi segítséggel utánajártunk, mi lehet az az étel, aminek napi fogyasztása biztosíthatja számunkra, és gyermekeink számára, is a kiegyensúlyozott immunrendszert. Tarts velünk és partnerünkkel: a REVERDÉVEL, hiszen "amit eszel, azzá leszel!"

Jól tudjuk, hogy mindennapi táplálkozásunk hatalmas mértékben befolyásolja életminőségünket: a jól-lét testi oldalának egyik megalapozója az, hogy mit, mennyit és milyen minőségben veszünk magunkhoz. Dr Forrai Márta Pécsett háziorvos, ezen kívül természetgyógyász, valamint a budapesti Egészségügyi Továbbképző Intézet kihelyezett pécsi tagozatának vezetője. Vele kerestük a választ arra a kérdésre, hogy mi az a táplálék, amit folyamatosan biztosítanunk kellene szervezetünknek?

 

 

A válasz: az istenek mannája!

Dr. Forrai Márta azon orvosok közé tartozik, akik a klinikusi orvosi módszerek mellett nyitottak a természetes, alternatív gyógymódok felé is. Nem csoda, hogy a szintetikus táplálékkiegészítők helyett, egy természetes és mindennap biztonsággal fogyasztható ételre, a búzafűre és búzacsírára irányítja figyelmünket.

A búzaszemben benne van maga az ÉLET. Amennyiben ellenőrzött körülmények között, biogazdaságban vetik el, a kikelő csíra, majd a 3 hetes fű az a fantasztikus vitaminbomba, melyet feltétlenül be kell iktatnod étrendedbe.
"A csírázó búzát és a búzafüvet Isten mannájának is hívják, nem ok nélkül! Hiszen a modern tudomány is elismeri tápláló, megújító, gyógyító hatását. Elemzés során kiderült, hogy rendkívül gazdag ásványi anyagokban, így tartalmaz: kalciumot, foszfort, magnéziumot, szelént, cinket, jódot, vasat, káliumot, nátriumot, rezet, kobaltot! Kiemelném az enzim tartalmát is melyek segítik a szervezetünk működését, erősítik az emésztést, méregtelenítést. Fontos említést tenni a klorofill tartalmáról is, mely többek között védelmet nyújt a környezeti ártalmakkal szemben, segíti a vérünk oxigénizálását. Telítetlen zsírsavakat is tartalmaz. Igen gazdag aminosav tartalma is, 9+1 esszenciális és 8 nem esszenciális aminosavat tartalmaz, amely a növekedéshez, fejlődéshez, regenerálódásunk megfelelő izomtömeg kialakításához szükséges." - mondja Dr. Forrai Márta.

 

 

Ott a helye az asztalodon!

Nem csak a magunkéra, de gyermekeink táplálkozására is kiemelt figyelmet kell fordítani. Egyrészt mert fejlődésben, növekedésben vannak, másrészt mert az egészséghez vezető táplálkozási szokásokat már ebben a korban ki kell alakítani - hangsúlyozza a doktornő. A reformtáplálkozás mindig is fontos, de különös jelentősége van, amikor a családban genetikai hajlam ismétlődése , II-es típusú cukorbetegség, magas vérnyomás, érelmeszesedés, elhízás stb. a kockázat estén - mert ezek a betegségek részben  megelőzhetőek lennének. Ez azt jelenti, hogy nagyon fontos már gyerekkorban a helyes étkezési szokás kialakítása, és a megfelelő tápanyag bevitel. A bio búzafű és csíra koncentrátum energiát ad, lúgosít és méregtelenít - magyarázza Forrai Márta háziorvos.

"A vitaminokra szintén nagy szüksége van a szervezet optimális működéséhez a megfelelő energia ellátottsághoz, regenerálódáshoz. Ez a biokoncentrátum tartalmaz: A, B komplex, C,D,E,H,K vitamint. Fontos megemlíteni a búzafűben található hatóanyagok előnyös kölcsönhatását is, pl.: a vas, C-vitamin nélkül, a zsírban oldódó vitaminok zsírsav nélkül nem tudna felszívódni.

A lizin nevű aminosav nem csak a kalcium felszívódását, hanem a kollagén termelődést segíti így biztosítja a porcok, kötőszövetek jó állapotát.  Ezek alapján ajánlható, hogy a sportoló gyermekek illetve a sokat tanuló gyermekek mindennapi táplálkozásában illetve a méregtelenítésben szerepe legyen a búzafű és búzacsíra kivonatoknak. De ott a helye a nehéz fizikai illetve szellemi munkát végző emberek asztalán is" - hívja fel a figyelmet Forrai doktornő.

 

 

Az előállítás nehézségei és a megoldás

Dr Forrai Márta arra is igyekezik rávilágítani, hogy a búzafüvet és csírát meg kell termelni, majd feldolgozni és úgy elfogyasztani. Sajnos ez valóban roppant sok munkát, lekötöttséget, nagy terhet jelent az ember számára. Minden nap oda kell figyelni, kezelni kell, mert könnyen bepenészesedik a csíráztatott mag. Naponta új tálcával kell a csíráztatást indítani, hogy folyamatos legyen az ellátás. Ha valaki az egészsége érdekében hajlandó is ezt a tortúrát végigcsinálni, ott van még a lé nyerésének nehézsége. Olyan speciális présre van szükség, ami nagyon drága.

Ezért is nagyon jó, ha ezek nélkül a nehézségek nélkül, más formában is hozzájuthatnak a betegek, a gyermekek, vagy akár csak az egészségükre odafigyelő fogyasztók a búzafűhöz és búzacsírához, olyan minőségben, ami nem jár a hatóanyag-tartalom elvesztésével.

"Erre a mindennapi fogyasztásra jó szívvel tudom ajánlani a Reverde egészségkapszulát. Hiszen nemcsak forradalmi megoldással biztosítja ennek az alapvető tápláléknak az esszenciális kivonatát, de megbízható bio minőségben, hazai előállítással készül, ráadásul emelt C-vitamin tartalma hatványozottan hozzájárul egészségünk megtartásához, vagy éppen visszanyeréséhez - kockázatok nélkül. Így minden nap helyet kaphat asztalunkon az Istenek mannája, a búzafű és búzacsíra" - javasolja a doktornő.

Természetesen egyféle étel nem helyettesítheti a teljes, változatos táplálkozást. Abban azonban segíthet, hogy betöltse azt az űrt, amit a napjaink úgynevezett "üres" alapanyagaiból előállított késztermékei okoznak, valamint pótolja az immunhiányos szervezet számára szükséges tápanyagokat.