Hatóanyagok és kölcsönhatásaik - Reverde egészségkapszula - Immunerősítés, allergia, búzafülé, búzacsíra

Termék rendelés Tegyen Ön is az egészsége érdekében!

Hatóanyagok és kölcsönhatásaik

 
A Reverdét alkotó növények kiválasztása során az volt az elsődleges szempontunk, hogy teljes körű, szinte minden, a természetben elérhető tápanyagot (vitaminokat, ásványi anyagokat, enzimeket, aminosavakat) tartalmazzon. Így hosszas kísérletezés során esett a választásunk a búzafűre és a búzacsírára, melyek önmagukban is superfoodnak számítanak. Hatóanyagaik egymásra gyakorolt pozitív kölcsönhatásának növelése érdekében esett a választásunk a spenót esszenciális kivonatára, mint a harmadik növényi komponense a Reverde kapszulának. Annak érdekében pedig, hogy még inkább növeljük a kapszula immunerősítő hatását, a kapszula C-vitamin tartalmát még pluszban megnöveltük. Így jött létre maga az egészségkapszula! 
A Reverdét alkotó növények hatóanyagtartalmai tehát a következők: 
 
Klorofill:
A sarjadó növények- leginkább zöld- festékanyaga, a növény „vére”, koncentrált naperő. Védelmet nyújt a környezeti ártalmakkal szemben. A klorofill molekula nagymértékben hasonló az emberi vérben jelen lévő hemoglobinhoz, ezért képes megnövelni sejtjeink oxigénellátottságát, gátolja a kóros sejtburjánzást, növeli a sejtenergiát. Fogyasztásával rengeteg oxigénnel dúsul a vér, hatékonyabbá válik a tápanyagok felszívódása, javul a szívműködés, az érrendszer és a belek, a méh, a máj és a tüdő állapota. Hatására kellemesebbé válik a testszag és a lehelet.
A klorofill előnyei három fő kategóriába sorolhatók:
 
Tisztít:
 • A klorofillnak antibakteriális hatása van a sérülésekre, és gombásodás gátló hatása az emésztőszervekre. Számos mérget ellensúlyoz a szervezetben.
 • Elősegíti a bélflóra működését, és hozzájárul a máj tisztításához.
 • Méregtelenít, regenerál, véd a környezeti ártalmak, a rákkeltő anyagok ellen.

 

Gyulladáscsökkentő hatása van:

 • Ízületi gyulladás, gyomorfekély, torokgyulladás és más gyulladásos betegségek hatásait képes ellensúlyozni.
 
Táplál, felépíti a vért: (elvégre majdnem megegyezik a hemoglobinnal.)
 • A klorofill tisztítja, újítja a vért.
 
Aminosavak
A szervezet fehérjeépítő szerves vegyületei az aminosavak, melyek elengedhetetlenek a tökéletes sejtmegújuláshoz. Különösen fontos odafigyelni az esszenciális aminosavak bevitelére, hiszen ezeket az emberi és állati szervezet nem vagy csak elégtelen mennyiségben képes előállítani, ezért táplálék útján kell azokat biztosítani. A fehérjék biológiai értékét esszenciális aminosav tartalmuk határozza meg. Az elsőrendű (komplett) fehérjék valamennyi esszenciális aminosavat a megfelelő mennyiségben, arányban tartalmazzák, ezért egyedüli fehérjeforrásként is elegendőek. Ebbe a csoportba sorolható a búzafű is.
A Reverdében található 9+1 esszenciális aminosav 
1.Hisztidin: fontos szerepet játszik a szövetek növekedésében és újjáépítésében, valamint a központi idegrendszer működését illetően – csökkenti a nyugtalanságot. Szükséges a vörös-és fehérvérsejt termeléshez,  véd a káros sugárzás okozta károsodásokkal szemben, elősegíti a nehézfémek eltávolítását szervezetünkből.
Pozitív élettani hatása: hangulatkiegyenlítődés tapasztalható, csökken az allergiára, fekélyek kialakulására való hajlam, realizálódik a vérnyomás.
2.Fenil-alanin: stressz csökkentő, kedélyállapot javító hatása mellett a friss memóriáért    felel elsősorban. 
 Pozitív élettani hatása: egészséges étvágy, fájdalmak csökkenése, éberség, vitalitás és kedélyállapot javulás tapasztalható.
3.Izoleucin: a kiegyensúlyozott fehérje-anyagcsere fenntartása mellett más aminosavak képzésében is részt vesz.
Pozitív élettani hatása: megfelelő izomtömeg kialakulása, fenntartása gyermek- és idős korban is, ideális vörösvérsejt termelés, vércukorszint stabilizálás.
4.Leucin: az izomszövetek, a bőr és a csontok regenerálódásában játszik fontos szerepet valamint normalizálja a vércukorszintet. 
Pozitív élettani hatása: sebészeti beavatkozások után gyorsabb a felépülés, segíti a növekedési hormon termelődését.
5.Lizin: a kalcium felszívódást és a kollagén termelést elősegítve serkenti a növekedést, biztosítva a porcok, kötőszövetek kifogástalan állapotát. Pozitív élettani hatása: fiatal csontozat és ízületek.
6.Metionin: erős antioxidáns és méregtelenítő hatásáról ismert. Pozitív élettani hatása: elősegíti a vese- és a májszövet tisztulását, segíti az ösztrogén kiválasztását,növeli érzelmi kiegyensúlyozottságunkat.
7.Treonin: az anyagcsere egyik fontos motorja. Segítségével megőrizhető a rugalmas,bársonyos bőr, az ép fogazat és támogatja a májfunkciókat. Pozitív élettani hatása: fiatalos megjelenést, megfelelő tápanyag felszívódást biztosít.
8.Triptofán: a vérképzésben, a bőr és a  haj egészségének megőrzésében, az emésztés serkentésében és a B-komplex vitaminjaival együttműködve, a kiegyensúlyozott idegrendszer megóvásában segédkezik. Pozitív élettani hatása: stimulálja az immunrendszer működését, csökkenti a szorongást, realizálja az étvágyat.
9.Valin: létfontosságú szerepet tölt be az immunrendszer működésében, az izomtömeg építésében és a víz és a nitrogén egyensúlyának fenntartásában. Pozitív élettani hatása: elősegíti szövetek regenerálódását, ellazít, nyugtat.
10.Arginin: szemi-esszenciális aminosav. A felnőtt szervezet alapvetően képes szintetizálni, ám gyermekkorban, fokozott fizikai és lelki megterhelés esetén pótlása elengedhetetlen. Pozitív élettani hatása: jótékonyan támogatja a szív- és érrendszer működését, javítja a koncentrációs képességet, elősegíti a sebgyógyulást és sérülések utáni regenerálódást, hatékony erekciós zavarok és terméketlenség esetén, realizálja a magas vérnyomást.
A kapszulát alkotó, nem esszenciális aminosavak és azok szerepe a szervezet optimális működését tekintve
1.Alanin: elősegíti az immunrendszer működését, a glükóz-anyagcserét, és megakadályozza az izomsejtek lebomlása következtében kialakuló méreganyagok lerakódását.
2.Arginin:  javítja a pénisz vérellátását, növeli a spermiumtermelődést, csökkenti az alkohol okozta kóros elváltozások kialakulásának kockázatát, támogatja a májméregtelenítési funkcióit.
3.Aszpartamsav: a táplálék energiaátalakítása révén növeli a sejtek energiaszintjét, segíti a sejtek regenerálódását, valamint a máj és a belső szervek tisztulását.
4.Cisztin: közömbösíti az anyagcsere-folyamatok káros termékeit, megvédi a sejteket a szabadgyököktől, az agyat és a májat az élvezeti szerek okozta károsodásoktól valamint hozzájárul a testzsír lebontásához és az izomtömeg gyarapításához. Csökkenti az ízületi fájdalmakat és erősíti az artériákat.
5.Glutaminsav: szellemi egyensúlyt, egyenletes koncentrációs képességet  és kiegyensúlyozott zsír/ cukor anyagcserét biztosít.
6.Glicin: fokozza a sejtek oxigén felhasználását. Segít megőrizni a prosztata egészségi állapotát. Gyógyítja és regenerálja a szöveteket.
7.Prolin: a kötőszövet egészségi állapotáért felelős, erősíti az ízületeket, az inakat és a szív izomzatát.
8.Szerin: biztosítja az optimális agy- és idegműködést.  Segítséget nyújt a zsírok és a zsírsavak anyagcseréjében. Fontos szerepet vállal a sejtképződésben.
9.Tirozin: gátolja a sejtöregedést. Hozzájárul az idegrendszer anyagcseréjéhez. Javítja az általános kedélyállapotot és a libidót. Csökkenti a fáradtságot, a testzsírt és az étvágyat. Enyhíti a szorongás és a depresszió tüneteit
A felhasznált kivonatokban megtalálható vitaminok és azok élettani hatásai: 
Az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen, biológiailag aktív, szerves vegyületek. Önmagukban nem gyógyítanak, nem növelik az életerőt. Nagyszerű feladatuk abban áll, hogy segítenek a szénhidrátokat, fehérjéket, zsírokat beépíteni, hozzáférhetővé tenni a sejtek és a szervezet egésze számára. Ebből nyerünk energiát, ami az optimális működéshez, a gyógyuláshoz, magához a létezéshez fizikai szinten szükséges.
A-vitamin:  fontos szerepe van az ajkak és a tüdő nedvesen tartásában, a testszövetek megfelelő növekedésében, az egészséges bőr megőrzésében valamint a fertőzések leküzdésében. Emellett a sötétben és a jól látás egyik alapköve.
B-vitamin komplex: B1(Tiamin),B2 (Riboflavin),B3(Niacin), B6 (Pyroxidin),B9 (Folsav),B12,Kolin : A szervezet energiatermeléséhez elemi szükségletű vitaminok. Fontos szerepet játszanak az idegsejtek megfelelő működésében, a zsírok, szénhidrátok és a fehérjék lebontásában, valamint a vérképzésben, a légzés folyamatában és az antitest-termelésben. Biztosítják a megfelelő ütemű növekedést, fokozzák a termékenységet. Egészségesen tartják a  bőrt, a hajat, a körmökért és a pajzsmirigy szabályozásában is nagy szerepet kapnak.
C-vitamin: a leghatékonyabb immunrendszer erősítő vitamin. Jelentősen csökkenti a szívinfarktus és a koszorúér-betegségek kockázatát. Fontos szerepet játszik a növekedésben, a fogak és csontok fejlődésében.
D-vitamin: csontok, ízületek épségéért felelős és fontos szerepet játszik a vírusos fertőzések kivédésében. 
E-vitamin: antioxidáns jellegénél fogva segít semlegesíteni a szervezetben felgyülemlett, káros hatású szabad gyököket. Különösen fontos szerepet játszik a sejtfalak jó állapotban tartásában, a bőr, az idegek, az izmok, a vörösvérsejtek, a vérkeringés és a szívműködés egészségének megőrzésében.
H-vitamin (Biotin): kedvező hatással van a cukoranyagcserére valamint a körmök és haj egészségének megőrzésére.
K-vitamin: a véralvadásért felelős. Mivel az emberi szervezet képes előállítani, pótlásra a következő esetekben kerülhet sor: vastagbélgyulladás, kiegészítés a menstruáció során sok vért vesztő nőknek, illetve műtéten átesetteknek.
A Reverde kivonatot alkotó növények ásványi anyagai és élettani hatásaik:
Szerves és szervetlen környezetben egyaránt előforduló vegyületek, melyek közül a szerves ásványi sók hasznosulnak legkedvezőbben az emberi és állati szervezetekben. Megfelelő mennyiségük és arányuk elengedhetetlen a szervezet zavartalan működéséhez, így a vitamin-hasznosuláshoz is. Az optimális mennyiséget elsősorban az életkor, a nem, az egészségi állapot, és egyes esetben a fizikai aktivitás mértéke határozza meg. A búzafűben rengeteg ásványi só található, ezek közül a legfontosabbakról néhány gondolat.
Kalcium: a csont és a fogak építőanyaga, elősegíti a vas, a B12 vitamin felszívódását és a véralvadást. Részt vesz az ideg- és az izomműködésben. 
Foszfor: a kalciummal együtt alkotott vegyülete a csontok, fogak, kötőszövetek védelmét biztosítja. Nagy jelentősége van a fehérje, zsír és szénhidrát anyagcserében és az energia tárolásában. Csökkenti az ízületi gyulladás fájdalmait, szükséges a  B1, B6 vitamin képződéséhez és a B3- vitamin hatásosságához. Enyhítheti a cukorbetegek fáradtságérzetét.
Magnézium: elősegíti a hatékony enzimtermelést, szerepet játszik a fehérjék, nukleinsavak, zsírok, szénhidrátok anyagcseréjében, hozzájárul a csontok, a fogak és a fogíny épségéhez. Szükséges az izmok optimális működéséhez, elernyedéséhez valamint az egészséges idegi és szívműködéshez, beleértve a szívizmot is. Kalciummal együtt természetes nyugtatószerként hat.
Szelén: antioxidáns jellegénél fogva lassítja a szövetek öregedését, közömbösíti néhány rákkeltő anyag hatását. Fontos a hasnyálmirigy működéséhez és a testszövetek rugalmasságának megőrzéséhez. E vitaminnal együtt történő bevitele hatványozottan hat az egészséges szívműködésre.
Cink: nélkülözhetetlen az immunműködésekhez, a hormonképződéshez és az inzulinnal együtt a normál cukoranyagcseréhez, a hámtakaró épségének megóvásához valamint a sebgyógyuláshoz.
Jód: csökkenti a pajzsmirigy-duzzanatot, hormonális szabályozásban fontos szerepet vállal, enyhíti a mellfeszítő érzését, csökkentheti a mellrák kockázatát.
Vas: a vér hemoglobinjának egyik alkotóeleme, így az oxigénnek az egyes sejtekhez történő elszállításában segédkezik. Elősegíti a növekedést, fokozza a fertőzésekkel szembeni ellen állóképességet.  Csökkenti a fáradságot, enyhíti a permenstruációs időszak nehézségeit, javítja az összpontosítást.
Kálium: részt vesz a fehérjékből és zsírokból való energia felszabadításában, a szervezet folyadékháztartásának szabályozásában, a savak-bázis egyensúly megtartásával, miközben megakadályozza kalcium gyors kiürülését. Izomgörcs esetén hatékony segítség.
Nátrium: részt vesz a szervezet folyadékháztartás szabályozásában. Jelentős szerepet játszik a vérnyomás szabályozásában, és egyes enzimek aktiválásában. Szükséges továbbá a szénhidrát- és fehérje anyagcseréhez valamint a  megfelelő izomműködéshez.
Réz:  fontos szerepet játszik a vörösvértestképzésben, a Tirozin nevű aminosav előállításában, valamint a  gyulladásos  betegségek leküzdésében.
Kobalt: a B12 vitamin alapja, mely elősegíti az aminosavak fehérjékbe való beépülését, fokozza ezek hasznosítását. Emellett a vészes vérszegénység, általános testi leromlás, kimerültség, ideggyulladás, hosszabb betegség utáni lábadozás esetén használják. Az egész szervezetre kiterjedő erősítő, roboráló hatása van. 
Szulfur: szükség van rá a csontok, a csontokat összekötő porc, az izmokat a csontokhoz rögzítő inak megfelelő kialakulásához. Részt vesz az inzulin, a heparin  és a keratin nevű fehérje előállításában, amely a haj és bőrszövetek felépítésében játszik fontos szerepet. Az egészséges szaporítószervek kialakulásához és működéséhez is elengedhetetlen. Képes semlegesíteni a légszennyezés toxikus hatásait
Enzimtartalom és hatásai: 
Az enzimek ún. biokatalizátorok, amelyek a szervezet természetes működését segítik, serkentik. Aktív szerepük van az immunrendszer működésében és a szervezetbe bejutott kórokozók elpusztításában. Támogatják a sejtlégzést, a zsírlebontást, a fehérje és a keményítő (összetett szénhidrátok) emésztést, felelhetnek az optimális testsúly megtartásáért, a méregtelenítő folyamatok lezajlásáért, az öregedést gátló folyamatokért, sőt egyes típusai a daganatok, ciszták elpusztításáért is.
1.Proteázok: fehérjebontó enzimek, melyek a rákos áttétek megelőzésében is hatékonyan működnek.
2.Citokróm-oxidáz:  fontos antioxidáns hatása mellett a sejtlégzésben támogatja a szervezetet.
3.Amiláz: összetett szénhidrátok, keményítők lebontásáért felelős. 
4.Lipáz: a zsírokat semleges közegben zsírsavra és glicerinre bontó enzim.
5.Fikocianin: segíti a vérképzést és jótékonyan hat a csontvelő regenerációjára (sugárkezelések után is).
6.Transzhidrogenáz: Karbantartja a szívizom szöveteket és az artériák falát.
7.SOD (szuperoxid-diszmutáz): A búzafűben található legkiemelkedőbb enzim. Antioxidáns tulajdonsága révén lassítja a sejtöregedést, gátolja a daganatok kifejlődését, véd a káros sugárzások hatásai ellen.
 
Kölcsönös támogatás
 
A fenti hatóanyagok legtöbbször egymást támogatják a szervezet beépülésébe. A Reverde kapszula alapanyagait úgy válogattuk ki, hogy tápanyagtartalmukkal egymást támogassák. A benne lévő hatóanyagok tudományosan igazolt kölcsönhatásairól íme néhány gondolat: 
 
 • A zöld növények véreként emlegetett Klorofilk általánosságban segíti a tápanyagok nagy részének kiválasztását, felszívódását, hatásfokát. 
 • A Lizin nevű aminosav a Kalcium felszívódását és a kollagén termelést elősegítve serkenti a növekedést, biztosítva a porcok, kötőszövetek kifogástalan állapotát.               
 • A Triptofán többek között a B vitamin komplex egyedeivel együttműködve, a kiegyensúlyozott idegrendszer megóvásában segédkezik. A C-vitamin aktív jelenléte elengedhetetlen feltétele a Vas felszívódásának.         
 • A B vitamin komplex B1 (Tiamin), B2 (Riboflavin), B3 (Niacin), B6 (Pyroxidin),B9(Folsav), B12, Kolin nagyban hozzájárul a zsírok,szénhidrátok és a fehérjék lebontásában szerepet játszó enzimek hatékony munkájához. 
 • Az ásványi sók közül első helyen említhető a Kalcium, amely elősegíti a Vas a B12 vitamin felszívódását. Foszforral alkotott vegyülete a fogak, kötőszövetek védelmét biztosítja. A Magnéziummal együttműködve természetes nyugtató hatásáról ismert. A Kálium pedig megakadályozza a szervezetből való gyors kiürülését.         
 • A Foszfor emellett a fehérje, zsír és szénhidrát anyagcserében résztvevő enzimek munkáját segíti, valamint szükséges a B1, B6-vitamin képződéséhez és a B3-vitamin hatásosságához. 
 • A Szelén E-vitaminnal együtt történő bevitele hatványozottan hat az egészséges szívműködésre. 
 • A Kobalt a B12 vitamin alapja, mely elősegíti az aminosavak fehérjékbe való beépülését, fokozza ezek hasznosítását.

 

Reverde egészségkapszula immunerősítés, allergia, diabétesz, méregtelenítés, szív és érrendszeri problémák megelőzésére, kezelésére!

Copyright 2014 Reverde egészségkapszula Created by: Cubeart Art Studio